22_03_29_erdmost_nincskep

A másfél méteres távolságtartás nem túl reális elvárás

22_03_29_erdmost_nincskep

A másfél méteres távolságtartás nem túl reális elvárás

A maszkviselés, a távolságtartás és a folyamatos fertőtlenítés csak egy aprócska szelete annak, amire a nevelési intézményekben az elkövetkezendő hónapokban kiemelt figyelmet kell fordítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár hagyományos módon indult a tanév, a köznevelési intézményeknek fel kellett készülniük a védekezésre és a megelőzésre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamennyi óvoda, iskola részére eljuttatta a 2020/2021. tanév kezdésére és lebonyolítására vonatkozó részletes intézkedési tervet. Lehóczki Anna Elvira, az Érdi Kincses Óvoda intézményvezetője elmondta, a dokumentum nem tesz különbséget iskolák és óvodák között. Ez egy központi intézkedési terv, ennek alapján kellett elkészíteniük a saját protokolljukat, vagyis a központi intézkedési tervben foglalt pontokat a saját intézményükre kellett szabni. A protokoll kitér többek között a tanév előtti fertőtlenítésre és takarításra, a kézmosás, távolságtartás, maszkviselés szabályaira, a rendezvények megszervezésére, az étkeztetésre, az egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítására, továbbá arra, hogy mi a teendő beteg gyermek, illetve fertőzéssel érintett intézmények esetén. „Ajánlott a másfél méter távolság betartása, amit egy iskolában könnyebb elérni, itt az óvodában legfeljebb arra tudunk figyelni, hogy minél nagyobb térben tudjanak játszani a gyerekek, minél többet legyenek a szabad levegőn. A másfél méteres távolságtartás betartása ilyen kicsi gyerekeknél nem túl reális elvárás. Senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz ebből a járványból, mi igyekszünk mindent megtenni, hogy meg tudjuk akadályozni a terjedését. Köszönjük a szülők együttműködését, megértését és türelmét, és továbbra is mindenkit arra kérünk, fogadják el ezt a helyzetet, hiszen arra törekszünk, hogy a gyerekek, a dolgozók és természetesen a szülők egészségét is meg tudjuk őrizni” – mondta a Kincses Óvoda vezetője.

Szilasné Mészáros Judit, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetője arról számolt be, hogy mind a szülők, mind a diákok rendkívül együttműködőek. „Az adott javaslatokat maximálisan betartjuk, már nemcsak a közösségi terekben, hanem amennyiben lehetséges a tanórákon is maszkhasználatot kérünk a tanulóktól. A beléptetéskor rendelkezésre áll vírusölő kézfertőtlenítő, illetve a központi helyeken, a folyosókon, az öltözőkben, valamint a büfé és az étterem területén szenzoros készülékeket is felszereltek. A csengetési rendünket is átalakítottuk, 35 perces órákat tartunk, így a meghosszabbított szünetekben lehetőség van a tantermek fertőtlenítésére. Én abban reménykedem, hogy a jelenlegi tanítási rendet, ha nem is a megszokott módon, hiszen például rengeteg közösségi program marad el, minél tovább fenn tudjuk tartani. Azt szeretnénk, hogy a digitális oktatáshoz csak részben vagy esetenként kelljen fordulnunk. A legfontosabb szülői felelősség változatlanul az, hogy lázas vagy bármilyen egyéb tüneteteket produkáló gyereket ne küldjenek iskolába.”

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email